Mercedes-Benz, Konsept Hidrojen-Elektrikli Kamyonları Tanıttı | Mühendisler Birliği

Elektrik-Elektronik Müh.

Mercedes-Benz, Konsept Hidrojen-Elektrikli Kamyonları Tanıttı

Mercedez-Benz’in ticari kamyon bölümü olan Daimler Trucks, dün “araçlarının elektrifikasyonu için teknoloji stratejisinin” yanı sıra üç kamyonu açıkladı.

Alman firma iki pilli elektrikli kamyon, eActros, eActros LongHaul ve “620 mil (1.000 kilometre) menzile sahip” yeni bir konsept yakıt hücreli kamyon olan GenH2’yi ortaya çıkardı.

Elektrikli hidrojen planları

Daimler bir basın açıklamasında , Mercedes-Benz GenH2 Kamyonunun ” 620 mil (1.000 kilometre)  ve daha fazla ” menzile sahip yakıt hücreli bir kamyon olduğunu açıkladı . Kamyon, hidrojen yakıt hücrelerinin yanı sıra bir akü sistemi ile birlikte gelecek.

Mercedes-Benz, Konsept Hidrojen-Elektrikli Kamyonları Tanıttı

Daimler , elektrikli yakıt hücreli kamyonun 2023 yılına kadar müşteri denemelerine başlaması gerektiğini söylüyor, ancak üretimin bu on yılın ikinci yarısına kadar başlaması beklenmiyor.

Şirketin açıklamasında, “GenH2 Kamyonun seri versiyonunda, yakıt hücresi sistemi 2 x150 kilovat tedarik edecek ve batarya geçici olarak ilave 400 kW sağlayacak” ifadesi yer alıyor.

Mercedes-Benz, Konsept Hidrojen-Elektrikli Kamyonları Tanıttı

“70 kWh’de, pilin depolama kapasitesi nispeten düşüktür, çünkü enerji ihtiyaçlarını karşılaması amaçlanmamıştır, ancak esas olarak yakıt hücresi için durumsal güç desteği sağlamak için açılacaktır, örneğin hızlanırken veya hızlanırken pik yükler sırasında yokuş yukarı sürüş tamamen dolu. “

Daimler, nispeten hafif akünün frenleme enerjisi ve fazla yakıt hücresi enerjisi ile şarj edilebileceğini açıkladı. Hafif akü, yenilikçi konsept kamyonun daha yüksek bir taşıma yükü taşımasına da izin verecek.

Mercedes-Benz, Konsept Hidrojen-Elektrikli Kamyonları Tanıttı

Daimler, elektrikli bataryalı bir araç olan yeni eActros LongHaul kamyonunun “yaklaşık 310 mil (500 km)” menzile sahip olacağını söylüyor. Şirket, yeni elektrikli kamyonun “2024 yılında seri üretime hazır” olmasını bekliyor.

Mercedes-Benz, Konsept Hidrojen-Elektrikli Kamyonları Tanıttı

Bu arada daha küçük eActros, “125 milin (200 kilometre) çok üzerinde bir menzile” sahip ve bu da onu “yoğun şehir içi dağıtım için ideal” kılıyor, diyor Daimler. Şirket, daha kısa menzilli aracın 2021’de seri üretime geçmesini planladığını söylüyor.

Daimler’in sürdürülebilirlik stratejisi

Tüm bunlar Daimler ve Mercedes-Benz’in sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçası ve şirketin hidrojenli araçların gelecek planlarının ayrılmaz bir parçasını oluşturacağını vurguladığı basın açıklamasında detaylandırıldı.

Mercedes-Benz, Konsept Hidrojen-Elektrikli Kamyonları Tanıttı

Daimler’in planlarının açıklanmasının ardından Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanı Andreas Scheuer, “Yollarımızda sıfır karbonlu araçlara ihtiyacımız var” dedi. “Bunlar, hidrojen yakıt hücreli kamyonları içerir. Çevremizin korunması ve güçlü bir ekonomi için hidrojende büyük bir potansiyel vardır ” diye devam etti.

Daha Fazla Elektrik-Elektronik Müh.