ABD Orman Yangınlarının Yıkımından Gelen Duman Avrupa'ya Geldi, Uydu Verileri Gösteriyor | Mühendisler Birliği

ABD Orman Yangınlarının Yıkımından Gelen Duman Avrupa’ya Geldi, Uydu Verileri Gösteriyor

Orman Müh.

Tüm yol Avrupa’ya yapılan ABD West Coast büyük bir kısmında yıkıcı orman yangınları yükselen duman, bildirilen bu “benzeri görülmemiş” Yangının üzücü etkilerini analiz Çarşamba günü hizmet izleme Avrupa Birliği’nin iklimi.

ABD orman yangınlarından çıkan duman Avrupa’ya kadar gitti

California-, Oregon- ve Washington Eyalet tabanlı yangınları Amerikan kırsal kendi yolunu harap eden bu Servisi (CAMS) gösterisi İzleme Copernicus Atmosfer yoluyla topladığı Uydu veriler son ortalama gücünden “onlarca daha yoğun zamanlarda yüzlerce” raporları phys.org.

Güçlü basınç sistemleri, Kuzey Amerika’nın batı kıyısındaki yangınlardan çıkan dumanı günlerce hapsederek San Francisco, Vancouver ve Portland gibi büyük şehirlerde rahatsız edici derecede kötü hava kalitesi yarattı.

Ancak, Pazartesi günü hava değiştiğinde ve dumanı jet akımı yoluyla kıta boyunca doğuya taşıdığında bu durum değişti . NY Metro Weather Salı günü yaptığı açıklamada, dumanın New York semalarında görülebildiğini söyledi.

Kaliforniya orman yangınları 33 milyon tondan fazla CO2 püskürttü

CAMS ayrıca, yangınlardan çıkan duman parçacıklarının uzun mesafeli hareketini 4.970 mil (8.000 km) ‘ye kadar izlediğini ve bu da kuzey Avrupa’ya gittiğini söyledi.

Ajans , Dünya ısındıkça büyük olasılıkla daha yüksek olan alevlerin Ağustos ortasından bu yana 33 milyon tondan (30 milyon metrik ton) fazla karbondioksit (CO2) çıkardığını tahmin ediyor .

Phys.org’a göre CMAS Kıdemli Bilim Adamı ve yaban hayatı Mark Parrington, 2003 yılından bu yana “Bu yangınların ölçeği ve büyüklüğü, izleme verilerimizin kapsadığı 18 yılın herhangi birinden çok daha yüksek bir seviyede” dedi .

“Bu yangınların atmosfere o kadar çok kirlilik yayması gerçeği, 8.000 kilometreden [yaklaşık 5.000 mil] uzakta hala yoğun duman görebiliyoruz, büyüklükleri ve süreleri bakımından ne kadar yıkıcı olduklarını yansıtıyor.”

California Wildfires 1

İklim kriziyle bağlantılı orman yangınları

Alev alev yanan orman yangınları, batı kıyısı boyunca neredeyse beş milyon dönümlük bir alanı yaktı ve kabaca New Jersey büyüklüğündeki bir alanı yaktı – birçoğu mevcut 35 kişilik çetelenin üzerinde bir ölü sayısının artmasından korkuyor.

Bu felaket, iklim krizini, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden haftalar önce ABD siyasi söyleminde daha keskin bir odağa getirdi.

Giderek artan sayıda kanıt, bu alevlerin, endüstriyel çağın ortasında insan medeniyetinin dünya çevresinde yarattığı 1 ° C ısınma olmadan gerçekleşemeyecek kadar yoğun olduğunu gösteriyor.

İklim değişikliği, bölgeleri daha önce görülmemiş ölçeklerde ideal orman yangını koşullarını sağlamak için yeterince kurutan, göz korkutucu malzeme ve çevreye zarar veren daha yoğun kuraklıklarla ilişkilendirilmiş durumda.

Dünya ısınırken, ABD ve Kanada’nın batı kıyısındaki orman yangınları gibi büyük felaketlerin daha olası hale gelmesini beklemeliyiz .

Daha Fazla Orman Müh.