Ev Güvenlik Sistemleri Ne Yapar ve Neden Birine İhtiyacım Var? | Mühendisler Birliği

Bilgilendirme

Ev Güvenlik Sistemleri Ne Yapar ve Neden Birine İhtiyacım Var?

Çoğu insan bir ev güvenlik sistemine ihtiyaç duyduklarını düşünmez, ancak bu sistemler tehlike zamanlarında çok faydalı olabilir.

Ev Güvenlik Sistemleri Ne Yapar ve Neden Birine İhtiyacım Var?

Birçok ev sahibi bir ev güvenlik sistemine ihtiyaç duyduklarını düşünmez, ancak bu tür ev koruması son derece yardımcı olabilir. Bu makalede, ev güvenlik sistemleri türleri, nasıl çalıştıkları ve evinizde bir tane kurmanın faydaları konusunda size yardımcı olacağız.

Ev güvenlik sistemleri türleri

Sadece bir tür ev güvenlik sistemi yoktur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, profesyoneller tarafından veya sizin tarafınızdan izlenen bir sistem alabilirsiniz. Bu sistemler aynı zamanda evinizde kurulu farklı tipte sistemlerle birlikte gelir. Bazı sistemler kablolu, diğerleri kablosuz olabilir. Kablolu sistemler evinizdeki güvenlik cihazlarını bir kablo sistemi ile bağlarken, kablosuz sistemler bir hücresel ağ üzerinden bağlanır.

Aldığınız sensör türleri, satın aldığınız ev güvenlik sisteminin türüne ve satın aldığınız şirkete bağlıdır. Birçok ev güvenlik sistemi Alder Ev Güvenliği gibi özelleştirilebilir bir paket sunar . Bu paketler, evinizin boyutuna, konumuna ve türüne bağlı olarak ne tür güvenlik kurmak istediğinizi seçmenize ve seçmenize olanak tanır. Bir sonraki bölümde, mevcut farklı sensör türlerine değineceğiz.

Ev güvenlik sistemleri nasıl çalışır?

Ev güvenlik sistemleri genellikle birkaç farklı güvenlik yöntemi sunar. Bu sistemlerin arkasındaki temel ilke, evinizdeki farklı erişim noktalarını izlemektir. Bir davetsiz misafir evinize bir kapı, pencere veya başka bir erişim noktasından girerse, ev güvenlik sistemi davetsiz misafirinizi fark edebilir ve alarm verebilir. Bu sistemler, davetsiz misafirlerin varlığını çeşitli yollarla tespit edebilir ve alarm verebilir,

örneğin:

• Hareket sensörleri
  • Video kameralar
  • Cam kırılma sensörleri
  • Pencere ve kapı sensörleri
  • Tuş takımları
  • Kontrol panelleri
  • Yüksek sirenler ve alarmlar

Sistem bir davetsiz misafir tespit ettiğinde, derhal polisle temasa geçebilir, davetsiz misafirleri korkutmak için yüksek sesli bir alarm ayarlayabilir ve video kameraları açabilir. Çoğu sistem, siz uyurken, markette veya tatilde ayarlanabilir. Bu onları güvenilir kılar ve sizin ve evinizin her zaman kapalı olduğunu bilerek size huzur verir.

Kontrol paneli çoğu ev güvenlik sistemleri dahildir. Evinizdeki bir duvara monte edilmiştir ve bu panel tüm sistemi kontrol etmenizi sağlar. Ayrıldığınızda, bir kod girdiğinizde, kameraları görüntülediğinizde ve daha fazlası için alarmınızı ayarlayabilirsiniz. Kontrol paneli, sisteminize bağlı olarak farklı şekillerde programlanabilir.

Bazı ev güvenlik sistemleri evinizin etrafına sensörler monte eder . Bu sensörler hareket, cam kırılması, kapılar ve pencerelerin açılması ve daha pek çok şeyi tespit etmek için kullanılır. Bu sensörler güvenlik sistemi ayarlandığında kapatıldığında, otomatik olarak alarm verebilir, polise başvurabilir ve daha pek çok şey yapabilir. Alarm ayarlanmamışsa bu sensörler sönmez, bu nedenle her kapıyı açtığınızda sönecekleri konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Bununla birlikte, bazı sensörler, evde olduğunuzda bir kapı açıldığında size bildirmek için açıldığında küçük bir zil sesi çıkarabilir.

Tüm güvenlik sistemlerinde kameralar yüklü değildir, ancak bir seçenektir. Daha büyük bir eviniz varsa veya kendinizi daha güvenli hissetmek istiyorsanız, ev güvenlik sistemleri evinizin etrafına kameralar kurabilir ve izleyebilir. Bu, evinize bir görselin davetsiz misafirleri görmesini sağlar, bu da herhangi bir şey çalınırsa veya hasar görürse özellikle yararlı olabilir.

Neden bir ev güvenlik sistemi almalısınız?

Her yıl yaklaşık 2,5 milyon hırsızlık yaşanıyor ve bunların çoğu evde kırılma oluyor. Bu istatistik sizi korkutmak zorunda olmasa da, Amerika Birleşik Devletleri çevresindeki ev kırılmalarının yaygınlığı konusunda sizi eğitmeye yardımcı olacaktır. Ev sahibi iseniz, bir ev güvenlik planı almanın birçok fayda sağladığını bilmelisiniz. Bu faydalar aşağıdakileri içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir:

• Değerli eşyalarınızın korunması
  • İçiniz rahat olsun
  • Çocuklarını izle
  • Acil polis müdahaleleri alın
  • Sigorta oranlarını azaltın
  • Evinizi uzaktayken izleyin
  • Caydırıcı suç
  • Yangın koruması

Sonunda, bir ev güvenlik sistemi satın almak büyük ölçüde konumunuza, bütçenize ve kişisel tercihlerinize bağlıdır. Bir güvenlik sistemi olmayan bir eve girme şansı düşüktür (çoğu bölgede), ancak ev güvenlik sistemlerine sahip olmak, hırsızları yerinde olduğunda caydırabilir. Bir hırsızlık durumunda, ev güvenlik sistemi sizi ve ailenizi koruyabilir ve koruyacaktır. Umarım, bu makale bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır!

Daha Fazla Bilgilendirme