SARS-COV-2'yi Anında Öldüren Hava Filtresi! | Mühendisler Birliği

SARS-COV-2’yi Anında Öldüren Hava Filtresi!

Bilgilendirme

SARS-COV-2’yi Anında Öldüren Hava Filtresi!

Virüs testleri, SARS-CoV-2 virüsünün% 99.8’inin tek geçişte öldürüldüğünü buldu.

Houston Üniversitesi’nden bilim adamları, diğerleriyle işbirliği içinde SARS-CoV-2’yi yakalayıp anında öldürebilen bir hava filtresi tasarladılar . Filtre, ticari olarak temin edilebilen 200 santigrat dereceye ( 392 derece Fahrenhayt ) ısıtılan nikel köpükten yapılır .

En Virüs testleri  Galveston Ulusal Laboratuvarı’nda  bulundu % 99.8 SARS-CoV-2 virüsünün tek geçişte öldürüldü ve bu  % 99.9 şarbon sporlarının da öldürüldü.

Houston Üniversitesi Fizik Profesörü Anderson ve ortak yazarı Ren, Dr.  için yazar.

“Virüsün yayılmasını kontrol etmeye yardımcı olma yeteneği toplum için çok yararlı olabilir.”

Araştırmacılar, virüsün yaklaşık üç saat boyunca havada kalabileceğinden , onu havadan kaldırabilecek bir filtre oluşturmanın çok önemli olduğunu söyledi. Araştırmacılar ayrıca virüsün 70 santigrat derecenin  ( 158 Fahrenheit ) üzerindeki sıcaklıklarda hayatta kalamayacağını biliyorlardı .

Bu nedenle, virüsü neredeyse anında öldürmek için ısıtılmış bir filtre oluşturmaya ve filtre sıcaklığını çok daha sıcak hale getirmeye karar verdiler. Gözenekli, elektriksel olarak iletken ve esnek olduğu için hava filtresi için nikel köpük kullandılar.

Araştırmacılar bir sorunla karşılaştı: nikel köpüğün direnci düşüktür. Bu sorunu çözmek için, köpüğü katladılar, sıcaklığı 250 derece Santigrat (482 derece Fahrenheit) kadar yükseltecek kadar yüksek direnci artırmak için birden fazla bölmeyi elektrik telleriyle bağladılar .

Araştırmacılar, “Filtreyi harici bir kaynaktan ısıtmak yerine elektrikle ısıtmak suretiyle filtreden kaçan ısı miktarını en aza indirerek klimanın minimum gerilim ile çalışmasına izin verdiklerini söyledi.” Houston.

Daha Fazla Bilgilendirme