Yeni Sıvı Hal Pili Oda Sıcaklığında da Çalışabilir! | Mühendisler Birliği

Yeni Sıvı Hal Pili Oda Sıcaklığında da Çalışabilir!

Elektrik-Elektronik Müh.

Yeni Sıvı Hal Pili Oda Sıcaklığında da Çalışabilir!

Yeni Sıvı Hal Pili Oda Sıcaklığında Çalışabilir, Birçok Kazançlı Uygulamaya Sahiptir

Katı hal pillerin ve sıvı hal pillerin kendi avantajları ve dezavantajları vardır. Texas Üniversitesi’ndeki Cockrell Mühendislik Okulu’ndaki araştırmacılar , yeni prototip bataryalarıyla her iki dünyanın da en iyisini elde edebileceklerini düşünüyorlar . Prototipleri hem dezavantajları ortadan kaldırır hem de her iki tipin avantajlarını kullanır ve belki de en önemlisi oda sıcaklıklarında da çalışır.

Li-ion piller gibi katı hal piller, enerji depolama için oldukça büyük bir toplam kapasite sağlar, ancak çevre ve kullanım alışkanlıkları gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak zamanla bozulmaya maruz kalırlar.

Sıvı haldeki meslektaşları daha verimli enerji sağlarlar, zamanla daha az bozulurlar, ancak problemleri, sıvıları, genellikle 464 Fahrenheit’in (240 ° C ) üstünde kalmak için ısıtmak için ekstra kaynaklara ihtiyaç duymalarıdır .

Bununla birlikte, bu yeni bataryadaki elektrotlar, 20 ° C ( 68 ° F) likiditesini koruyabilir . Bu, sıvı durum pilinin çalışması için düşük bir rekordur.

Yu Ding Guihuua Yu takımda bir doktora sonrası araştırmacı bahsedilen  “Bu pil tüm faydalar sağlayabilir hem katı- ve sıvı hal – daha fazla enerji, yüksek stabilite ve esneklik de dahil olmak üzere – ayrıca enerji tasarrufu ise, ilgili sorunlar olmaksızın,”

Anotu olarak, batarya bir sodyum-potasyum alaşımı içerir. Katot kısmı galyum bazlı bir katottur. Bu makale, farklı bileşenler kullanarak, daha düşük erime noktalarına sahip piller alabileceğimizi göstermektedir.

Araştırmacılar ayrıca, bu pilin belirli bir sürede çok daha fazla güç sağlayabileceğini ve potansiyel olarak çok daha hızlı şarj edilmesine izin verdiğini söylüyorlar. Ayrıca, pilin ana bileşenleri sıvı olduğundan, boyutunun ölçeklendirilmesi katı halli bir pile kıyasla çok daha kolaydır . Sonuçta, daha büyük pil, daha fazla güç sağlayabilir. Böylece akıllı telefonlardan evde yenilenebilir enerji altyapısına kadar her şeye güç sağlamak için bu pilleri şekillendirebilir ve kalıplayabiliriz.

Araştırma üç yıldan fazla süredir devam ediyor, ancak hala tamamlanmaktan çok uzak. Bu prototipte kullanılan alaşımlar , katı hal bileşenlerine kıyasla oldukça boldur , bu nedenle üretim ölçeklendirmesi büyük bir sorun oluşturmayabilir. Bununla birlikte, galyum elementi pahalı bir toprak elementi olduğu için bir problem oluşturmaktadır . Araştırmacılar, aynı performansı araştırmaları için önemli bir zorluk olarak sunabilecek bir alternatif buldular.

Daha Fazla Elektrik-Elektronik Müh.