2020'de Başımızdan Geçen Olaylar | Mühendisler Birliği

2020’de Başımızdan Geçen Olaylar

2020’de Başımızdan Geçen Olaylar

2020 Başından beri yaşadığımız olayları sizin için derledik.

Avustralya Yangını:

2019 yılında başlayan ve 6 ay boyunca devam eden yangın 12 Milyon Hektarlık alana zarar verdi. Milyarlarca hayvan hayatını kaybetti..

Elazığ ve Malatya Deperimi:

24 Ocak 2020’de  Elazığ – Sivrice de meydana geldi. Derinliği yalnızca 6,75 km olan depremin büyüklüğü 6,8 olarak açıklandı. Depremde 37’si Elazığ, 4’ü Malatya’da olmak üzere 41 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Van’daki Çığ Felaketi:

4 Şubat 2020′de Van Bahçesaray’da gerçekleşen çığ felaketinde 41 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Çekirge İstilası:

85 Milyon çekirgenin Orta Asya’da hareketlik gösteren istilada ülkemizi teğet geçse de komşularımız İran, Irak ve Yemen’e Sıçramıştı.

COVİD-19 Salgını:

İlk olarak 2019 Aralık ayında Çin’nin Wuhan kentinde ortaya çıkan salgın şu an tüm dünyaya yayılmış durumda. Canlı COVİD-19 verilerine ulaşmak için: https://www.muhendislerbirligi.com/2020/02/11/coronavirusu-canli-olarak-takip-edin/

Daha Fazla Haber