İnsan Robotlar'da Nereden Çıktı! | Mühendisler Birliği

İnsan Robotlar’da Nereden Çıktı!

Bilgisayar Müh.

İnsan Robotlar’da Nereden Çıktı!

Dünyadaki birçok araştırma tesisi şu anda insan benzeri robotlar geliştirmektedir. Genellikle “insansı” olarak adlandırılan bu robotlar, görünüşte gerçek insanlara benzeyen çeşitli özelliklere sahiptir.

Şimdiye kadar, bir insanın tüm özelliklerini robotik bir biçimde tamamen kopyalayamadık. Örneğin yürümek , robota eklenmesi oldukça zor bir insansı özelliktir.

Ancak Boston Dynamics gibi şirketler bu alanda gerçek atılımlar yapıyor. Diğer insan benzeri robotlar da insan yüz ifadelerini simüle etmek ve insan el becerisini kopyalamak için çalışıyor.

İlk insan robotu neydi?

Hanson Robotics ‘Sophia gibi son derece gelişmiş örneklerle, insansı robotların oldukça modern bir buluş olduğunu düşündüğünüz için affedilebilirsiniz. Ancak, ortaya çıktığı gibi, insanlar uzun zamandır kendimizi robot formunda çoğaltmaya çalışıyorlar.

” Mekanik Turk ” gibi ilk örneklerden, daha gelişmiş “gerçek” insansı robotlara kadar, tarih boyunca bazı ilginç girişimler olmuştur.

Ama önce, neden bahsettiğimizi tanımlamak yararlı olabilir mi?

“İnsansı bir robot, insan vücudunu yansıtmak için tasarlanmış bir vücut şekline sahip bir robottur. Genel olarak, insansı robotların kafası, iki kolu ve iki bacağı olan bir gövdesi vardır, ancak birçok modern insansı robot sadece insan vücuduna dayanır. belden yukarısı. ” – lucarobotics.com .

İlk “gerçek” insansı robotlardan biri Westinghouse Electric and Manufacturing Co. tarafından oluşturulan 1927 “Herbert Televox” idi. Ron Wensley tarafından tasarlandı ve bir telefon görüşmesini kabul etmek için bir alıcıyı kaldırabilir ve anahtarları kullanarak basit işlemleri kontrol edebilir. aldığı sinyallere göre.

İlk başta konuşamadı ancak daha sonra iki basit cümleyi “konuşabilmek” için geliştirildi.

Robot olabilecek insanlara bazı örnekler nelerdir?

Daha fazla uzatmadan, şüphe uyandıran ve robot gibi görünen insanların 6 görüntüsü sizlerle paylaşmak isteriz. Bu listenin kapsamlı olmadığını ve belirli bir sırada olmadığını belirtmek isteriz. Mühendisler Birliği olarak bir fiil değişik haberlerimize ve araştırmalarımıza sizler için devam ediyoruz.

1- İnsan Robot’un Amansız Refleksi!

Robot insanlarını ararken dikkat edilmesi gereken bir diğer şey de yürüyüş aksaklıklarını kontrol etmektir. Olduğu zaman tespit etmek için şanslı olmanız gerekir, ancak bu hataları yaptıkları zaman oldukça dramatik olabilirler.

Yukarıda mükemmel bir örnek ekledik. Bu birimin yaklaşan bir hatayı tahmin ettiğini ve etkinlikten önce kendilerini genel görünümden kaldırdığını gözlemleyeceksiniz.

2- İnsan Robotlarda Fena Değil!

Gerçekten çok şüpheli bir davranış . Bu birimin, topluma karışan tüm nosyon kavramlarından vazgeçmiş olduğu görülmektedir.

Üstün hassasiyetlerini ve doğruluklarını birçok görevle açıkça göstererek, onları yanlış değerlendirmiş olabiliriz. Bir insanın umabileceği en iyi emek tasarrufu sağlayan yoldaşlardan biri olabilirler.

Temel ev işlerini içecek dağıtma kolaylığıyla yapmaktan, belki de onları topluma kucaklamayı öğrenmeliyiz?

3-İnsan Robotlarda Yağ Banyosu Sevebilir!

İşte robotların aramızda yürüdüğüne dair başka bir kanıt daha. Çoğunlukla mekanik olduklarından, parçalarını zaman zaman yeniden yağlamak zorundadırlar.

Açıkçası bu ölü bir hediye olacak, bu nedenle bazı birimler bu tür aktiviteler için onlara destek sağlayabilecek meslekler aldı. İşte bir ana örnek.

Bir araba tamircisi gibi davranarak, bu robot-insan biraz acil yağlamaya ihtiyaç duyuyor gibi görünüyor. Şüphe uyandırmak yerine, bir yağ değişimi sırasında bir “şaka” yapıyormuş gibi davranıyor!

Çok zeki. İş arkadaşlarının şüphelenmeyeceği kesin!

4- İnsan Robotları Dergi Kapaklarında Yer Aldılar!

“ Jared Kushner ” ın kapak adıyla, bu robot-insan birimi toplumumuzun yüksek kademelerinden bazılarına sızmayı başardı. Bu o kadar başarılı oldu ki, Time dergisinde bile yer almayı başardı!

Bu nasıl olabilir? Kapak resmi bin kelime konuşuyor!

Daha Fazla Bilgisayar Müh.