Corona Virüsü Nedir? | Mühendisler Birliği

Corona Virüsü Nedir?

Biomedikal Müh.

Corona Virüsü Nedir?

Farkında olmadığınız sürece, mevcut koronavirüs salgını ( 2019-nCoV) , koronavirüsün yeni bir formudur. Bugüne kadar daha önce görülmemiştir ve diğer koronavirüsler gibi hayvanlardan gelmektedir.

” Enfekte olanların çoğu, Çin kentinin merkezindeki Huanan deniz ürünleri toptancı pazarında çalışmış veya sık sık alışveriş yapmış, aynı zamanda canlı ve yeni kesilmiş hayvanlar da satmıştır. Yeni ve rahatsız edici virüsler genellikle hayvanlardan kaynaklanmaktadır.

” Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre , Coronavirüsler soğuk algınlığı gibi solunum hastalıklarına neden olabilen büyük bir virüs ailesidir. Çoğu insan yaşamlarının bir noktasında koronavirüs bulaşır, ancak semptomlar genellikle hafiftir Bazı durumlarda virüsler pnömoni ve bronşit gibi alt solunum yolu hastalıklarına neden olabilir. “

Geçmişteki diğer koronavirüs örnekleri arasında Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS) ve Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) bulunur . İkincisinin başlangıçta dromedary develerden insanlara iletildiğine inanılıyordu, ancak şimdi kaynağının yarasalar olduğuna inanılıyor.

2002’de SARS, dünya çapında 37 ülkeye yayıldı, 8.000 civarında enfekte oldu ve 750’yi öldürdü. MERS, insandan insana geçme konusunda daha az etkili oldu ve sadece 2.500 kişiye bulaştı.

Koronavirüs insanlar için ne kadar kötü?

Enfekte bireyler, öksürük ve nefes alma güçlüğü olan ateşe benzer semptomlar gösterme eğilimindedir. Bu bakış açısından, başlangıçta SARS semptomlarına çok benzer.

Bununla birlikte, şimdiye kadar enfekte olmuş kişilerde burun akıntısı, hapşırma, boğaz ağrısı veya SARS’da görüldüğü gibi ishal gibi bağırsak belirtileri görülmemiştir.

Mevcut etkili tedavinin olmamasına rağmen, çoğu hasta virüsü kendi başlarına aşabilmelidir. Şu anda, çoğu tedavi hastayı rahat ettirmeyi ve bol miktarda dinlenmelerini sağlar.

Yeni koronavirüsün ölümcül vakalarının çoğu, 60 yaş ve üstü olan yaşlı bireylerdir. Bu hastalar ayrıca bağışıklık sistemlerini baskılayan veya tehlikeye atan önceden mevcut durumlara sahipti.

“Ancak, daha yakın bir zamanda, Wuhan’da genç bir sağlıklı adam öldü ve Washington Post’a göre virüsün [intial] düşüncesinden daha tehlikeli olabileceği endişesini artırdı “.

Daha Fazla Biomedikal Müh.