Mühendislerin Seveceği Harika Filmler! | Mühendisler Birliği

Mühendislerin Seveceği Harika Filmler!

Mühendislerin Seveceği Harika Filmler!

Mühendisler ne tür filmler izliyor? Bu iyi bir soru. Ne tür insanlardır? Mühendislerin (genellikle) ne olduğunu düşünmelisiniz. Problem çözücüler, yenilikçiler, mantıklı düşünürler, eylemciler. O zaman oldukça belirginleşir. Mühendislikle ilgili filmleri severiz. Belki bazı matematik. Bilim-kurgu unsurları belki de? Ve tabii ki, pek çok eski moda aksiyon.

Peki ne bekliyorsun? Patlamış mısır alın, en sevdiğiniz sandalyeyi kaldırın ve tadını çıkarın! Bu deşarj saatlerini iyi değerlendirin, araştırmayı yapmak bizim için zevkti!

1. Dunkirk (2017)

Askeri donanımın ve eski nakliye araçlarının ikonik görüntülerinin birçoğu, düşman karşısında cesaret, sebat ve esneklik masalı olarak gösteriliyor. Muhteşem Oscar adayı sinematografi, bu Christopher Nolan destanını mühendisler için mutlaka görülmesi gereken bir yer haline getiriyor.

2. The Shape of Water (2018)

Soğuk savaş döneminin Amerika’sında yaşayan Elisa yalnız bir kızdır. Sessiz, rutin bir hayatı olan Elisa, gizli ve yüksek güvenlikli bir devlet laboratuvarında temizlikçi olarak çalışır. Ancak günün birinde… Hikayeye ayrılan mühendislik, aynı zamanda usta bir teknolojik film yapımcılığı, gerçek bir görsel şölen.

3. Armageddon (1998)

New York, şehre irili ufaklı zararlar veren küçük meteor parçalarının ardından tedirgindir. Bir eyalet büyüklüğündeki bu meteor, dünyaya çarpmadan durdurulmazsa insanlığa paha biçilmez zararlar verecektir. Bilim insanları meteoru bir şekilde yok etmek için bir plan hazırlamaya başlarlar. Plana göre meteor ikiye ayrılacak ve bir şekilde dünyanın iki yanından geçip gidecektir.

4. The Fly (1986)

Seth, kendine güvenen, işine bağımlı ve kafayı bozmuş bir bilim insanıdır. Veronica ise bir maddeyi ışınlamak gibi planları, daha da tuhafı icatları, olan bu adamla röportaj yapmak isteyen bir gazetecidir. Veronice, Seth’in deneylerinden ilk sonuç alışına tanık olur. Seth kadının önünde kendisini bir noktadan bir diğerine ışınlamayı başarmıştır. Ancak deney esnasında tüpe giren bir sineğin varlığından kimse haberdar değildir. Seth, kısa bir süre sonra karmaşık başkalaşımının sonucu olarak sinek özellikleri edinmeye başlar. Bu kendi kimliğinden uzaklaşmasına sebep olacaktır.

5. Minority Report (2002)

Bu, yüksek teknoloji ürünü bir geleceği öngören şaşırtıcı bir bilim kurgu filmi. Bir Philip K Dick kısa öyküsüne dayanarak (Blade Runner’ın arkasındaki beyin, Ayarlama Bürosu ve Toplam Geri Çağırma’yı ancak birkaçı isimlendirerek) temel alarak, cinayetin gerçekleşmesini öngören psişik teknolojiden sorumlu bir polis şefinin öyküsünü anlatıyor. olası suçluların yakalanması ve tutuklanması. Gelecekte hiç tanımadığı bir adamı öldürmekle suçlanana kadar harika.

6. A.I. Artificial Intelligence (2001)

Sevme yeteneği ile yarattığı robot bir çocuğu evlat edinen bir mühendis hakkında dokunaklı ve düşündürücü bir film. Fazla Spoiler vermeden devam edelim 🙂

7. Apollo 13 (1995)

Bir problemimiz var Houston. Apollo 13. Ay misyonunun karşılaştığı sorunlar hakkında harika bir film. Hayatta kalma mücadelesi boyunca yollarını aramaya çalışan mühendis, teknisyen, bilim insanı ve astronotların öyküsü.

8. Alien/Aliens (1979, 1986)

Uzayda denizciler. Çok fazla silahla. Ve korkutucu uzaylılar. Birkaç saat için gergin ve heyecan verici bir şey bu. Mühendisler, özellikle insan yapımı makineler.

9. The Imitation Game (2015)

Alan Turing, bir mühendis ekibiyle birlikte, Enigma kodunu kıran ve sonuçta dünya savaşında milyonlarca insanın hayatını kurtarmaya yardımcı olan bir makine üretiyor. Karşı karşıya olduğu önyargı ve ayrımcılıkla birlikte, bu bir insan hikayesi olduğu kadar büyük bir matematik ve mühendislik hikayesidir.

10. The Martian (2017)

Tamam, o bir mühendis değil, o bir botanikçi. Fakat Matt Damon tarafından mükemmel bir şekilde oynanan Mark Watney, “Bu işten atılmaya çalışacağım” çizgisini söyleyerek tüm mühendislerin mühendisi olmak için plakaya yükseliyor. Demek istediğim, hadi, ne zamandan beri bir mühendis bunu söylemedi ?! Tüm şaka bir yana, bu bir insanın başlı başına, zekasını kullanarak ve hayatta kalabilmek için sahip olduğu teknik bilgiyi kullanan sürükleyici bir hikaye.

Daha Fazla Haber